Neobično začinjeno vino
Autorica teksta je Ivana Ožanić;
Objavljeno na coolinarici: http://www.coolinarika.com/recept/conditum-paradoxum-neobicno-zacinjeno-vino
Obožavate kuhano vino? Nudimo vam starorimski recept za začinjeno vino koje sadrži začine poput lovora, papra i šafrana obavijenih slatkoćom meda i datulja. Dodatkom veće ili manje količine vina možete mijenjati završni okus. Ulijete li samo 0,5 l vina, dobit ćete desertno vino okusa poput likera.
Priprema:
Savjet
Pola količine papra grubo usitnite.
Sastojci za 6 do 8 osoba
Autorica teksta je Ivana Ožanić;
Objavljeno na coolinarici: http://www.coolinarika.com/recept/conditum-paradoxum-neobicno-zacinjeno-vino
Obožavate kuhano vino? Nudimo vam starorimski recept za začinjeno vino koje sadrži začine poput lovora, papra i šafrana obavijenih slatkoćom meda i datulja. Dodatkom veće ili manje količine vina možete mijenjati završni okus. Ulijete li samo 0,5 l vina, dobit ćete desertno vino okusa poput likera.
Priprema:
- Med pomiješajte s vinom i zakipite ga do vrenja.
- Dodajte listove lovora, papar u zrnu, datulje i kuhajte nekoliko sekundi.
- Potkraj kuhanja umiješajte šafran.
- Mješavinu meda s vinom ohladite i ostavite stajati preko noći.
- Nakon toga vino ocijedite, dolijte još preostalo hladno vino i poslužite.
Pola količine papra grubo usitnite.
Sastojci za 6 do 8 osoba
250 g | meda |
---|---|
250 ml | bijelog vina |
6-7 | listova lovora |
2 | datulje |
3 zrna | crnog papra |
prstohvat | šafrana |
Za dolijevanje: | |
1-1,5 l | bijelog vina |
Nema komentara:
Objavi komentar