ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Prijatelji muzeja u posjetu Zoološkom vrtu u Zagrebu















Zoološki vrt u Zagrebu oduševljava svoje posjetitelje velikim brojem životinjskih vrsta, predivnom prirodom i dobrim uvjetima u kojima se životinje nalaze. Zanimljivo je to što su barijere koje se postavljaju između  životinja i ljudi minimalne, ali opet učinkovite. Gotovo da i nema visokih metalnih ograda i kaveza osim na mjestima gdje je to uistinu neophodno.
Ono što je privuklo pažnju prijatelja muzeja je edukativni pristup koji je zastupljen u ovom zoološkom vrtu.

Tako na svakom koraku možete dobiti informacije o životinjama koje vidite, od objašnjenja samog imena životinjske vrste do informacija o  njihovom ponašanju, razmnožavanju, mladuncima…















Negdje na pola šetnje zoološkim vrtom dolazite do edukacijskog centra u kojem možete dobiti dodatne informacije i pogledati jednu jako zanimljivu i vrlo živu kuću.






























Kuća je uređena na način da u njoj žive sve životinjske vrste koje se inače rado nastanjuju u našim kućama i stanovima, gdje se goste na policama s hranom i gnijezde u našim potkrovljima.



















Ovakav pristup educira najmlađe o živom svijetu koji ih okružuje, ali i izaziva senzibilitet prema takvoj vrsti sustanara.



















U polutami kuće možemo vidjeti žohare, larve te naučiti ponešto o grinjama, komarcima, stjenicama ili o tome kako pauk plete mrežu.
 














Ako vam se posreći možete ugledati miša, koji će jednako radoznalo gledati vas. Također možete zaviriti u škrinju u kojoj se sklanjaju kukuvije.















Nakon što smo istražili kuću nastavljamo šetnju dalje zoološkim vrtom. Negdje na pola šetnje dolazimo do tog divnog stvorenja: čovjeka!















Tu smo pozvani da kročimo stazom savjesti...














...i odaberemo...















...svoj kavez...















Kako dalje? Što je Vaš izbor?

Nema komentara:

Objavi komentar